آخرین اخبار

9. شهريور 1399 - 17:08   |   کد مطلب: 38786
هر استان یک کربلا در تاریخ دفاع مقدس دارد که عملیات ۱۱شهریور ۱۳۶۰ را می‌توان کربلای شهدای همدان نامید، آنجا که ۶۲نفر از رزمندگان شهید و ۱۱۲نفر مجروح شدند و۱۳نفر به اسارت دشمن درآمدند.

به گزارش رودآور به نقل از مهر؛ عاشورای امسال عاشورای غریب و کربلای امسال کربلای عجیبی است، همان است که آوینی گفت: صحرای کربلا به وسعت تاریخ است و کار به یک «یا لیتنی کنت معکم» ختم نمی‌شود؛ اگر مرد میدان صداقتی، نیک در خویش بنگر که تو را نیز با مرگ انسی این گونه هست یا خیر!.؟

آنان را که از مرگ می‌ترسند از کربلا می‌رانند! …وگرنه گردن‌ها را باریک آفریده‌اند تا در کربلای عشق آسان‌تر بریده شوند!.. مگر نه آنکه از پسر آدم عهدی ازلی ستاندند که حسین (ع) را از سر خویش بیشتر دوست داشته باشد؟ که هر کس می‌خواهد ما را بشناسد، داستان کربلا را بخواند.. فاین تذهبون؟ صراط مستقیم می‌خواهی بیا.. از این مستقیم‌تر و نزدیک‌تر راهی وجود ندارد حب الحسین...

آری کربلا از زمان و مکان بیرون است… کربلا از نینوا شروع می‌شود. می‌رسد به اسارت و آزادگی زینب، به مردودی مدعیان و خواص و به خونخواهی مختار، به همه آزادگان تاریخ، به نینوای ایران (جنگی تحمیلی در ۳۱ شهریور ماه ۱۳۵۹ و هشت سال دفاع مقدس و مردان عاشورایی ایران) و می‌رسد به ۱۱ شهریور ۱۳۶۰ کربلای همدان.

عملیات شهیدان رجایی و باهنر ایستادگی و مقاومت شاگردان حسین (ع) است و نقش‌آفرینی دوباره عمر سعدها به اشتیاق ملک ری، که چه زیبا گفت زندگی تکرار مکرر تاریخ است که بنشینیم و درس بگیریم، ۷ تیر ۱۳۶۰ دفتر حزب جمهوری اسلامی توسط دنیاطلبان منافق منفجر شد؛ شهید بهشتی و ۷۲ تن از یارانش به فیض شهادت رسیدند، ۸ شهریور دفتر نخست وزیری باز هم، در پی آبادی دنیای آلوده منافقان، منفجر شد و دردانه‌های مردم، رجایی و باهنر به فیض عظمای شهادت رسیدند، رزمندگان اسلام در جبهه‌های دفاع مقدس دل شکسته و عزادار و منافقان در آرزوی ملک ری دست افشان و چه زیبا سیدالشهدا (ع) پیش‌بینی کرد، هرگز از گندم ری نتوانستند، چشید...

عملیات ۱۱ شهریور موسوم به عملیات رجایی و باهنر طرح‌ریزی و اجرایی شد

رزمندگان از سویی حماسه بزرگ دفاع از میهن را عهده دارند و از سوی دیگر نگران دلتنگی‌های مردم در از دست دادن دردانه‌های خدمت صادقانه هستند، باید کاری کرد و پاسخی به اقدامات برتری‌جویانه دشمن بعث داد، این گونه بود که عملیات ۱۱ شهریور موسوم به عملیات رجایی و باهنر طرح ریزی و اجرایی شد.

رزمندگان همدانی که از ابتدای جنگ در منطقه سرپل‌ذهاب و ارتفاعات قراویز و کمین مجاهد و شهرک المهدی با کمترین امکانات در کنار سایر رزمندگان در اوج محرومیت اجازه پیش‌روی به دشمن بعث را ندادند، این بار در ساعت یک بامداد ۱۱ شهریور ۱۳۶۰ در عملیاتی با فرماندهی سردار شهید محمود شهبازی، سردار شهید علی‌رضا حاجی‌بابایی و سردار شهید حبیب مظاهری؛ کار عقب راندن دشمن را آغاز می‌کنند.

این عملیات با فرماندهی مشترک صورت گرفت و به منظور تکمیل اهداف عملیات شهید چمران طرح ریزی شده بود، در عملیات شهید چمران محور کرخه کور آزاد شد که علی هاشمی در اطلاعیه‌ای نوشت «محور کرخه کور با خون مطهر شهدا برای همیشه کرخه نور نام گرفت».

در عملیات ۱۱ شهریور رزمندگان همدانی از سه محور به دشمن حمله ور شدند؛ محور چپ به فرماندهی شهید حبیب مظاهری، محور راست به فرماندهی شهید شهبازی و محور قراویز به فرماندهی شهید علیرضا حاجی بابایی؛ در این عملیات سردار شهید مدافع حرم حاج حسین همدانی به عنوان مسئول هماهنگ کننده در شهرک المهدی مستقر شد.

هدف عملیات ۱۱ شهریور علاوه بر دادن روحیه به مردم و رزمندگان اسلام و ناامیدی دشمن بر تکمیل اهداف عملیات بازی‌دراز، آزادی ارتفاعات کوره‌موش و قراویز در شمال‌غرب سرپل‌ذهاب استوار بودهدف این عملیات علاوه بر دادن روحیه به مردم و رزمندگان اسلام و ناامیدی دشمن بر تکمیل اهداف عملیات بازی دراز، آزادی ارتفاعات کوره موش، قراویز در شمال غرب سرپل ذهاب استوار بود که با وجود موفقیت‌های اولیه به دلیل وجود نفاق و لو رفتن عملیات با مقاومت دشمن و اجرای پاتک‌های سنگین و با توجه به لو رفتن عملیات، توسط منافقی که در عملیات حضور داشت حفظ ارتفاعات میسر نشد.

در محور چپ به فرماندهی سردار شهید حبیب مظاهری رزمندگان تا سمت دشت ذهاب و بنه دستک رزمندگان تا عمق دره سوم عراقی‌ها تا نزدیکی تنگه رستم پیشروی کردند، با توجه به اطلاع عراقی‌ها از عملیات رزمندگان تانک عراقی‌ها آرایش گرفته بود و رزمندگان یکی پس از دیگری به شهادت می‌رسیدند که با پیشروی دشمن حتی نیروهای کمکی نتوانستند خود را به رزمندگان برسانند و تعداد زیادی از آنها شهید شدند.

در محور قراویز نیروهای سردار شهید علیرضا حاجی بابایی موفق به عبور از میدان مین شده بودند و به سنگرهای عراقی رسیده بودند، اما با توجه به آمادگی عراقی‌ها تعداد زیادی از رزمندگان این گروه نیز به شهادت رسیدند.

در محور راست شهید شهبازی از دوطرف مورد هجوم قرار گرفتند، از یک سمت از بازی دراز و از یک سمت از قراویز که در نهایت در قصرشیرین با انبوهی از تانک دشمن مواجه شدند که با کمک نیروهای سردار حسن تاجوک و شهید احسان تقی‌پور تعداد زیادی از تانک‌های دشمن منهدم و در نهایت در این محور هم تعداد زیادی از رزمندگان ما به شهادت رسیدند.

موفقیت‌های استراتژیک این عملیات به گونه‌ای است که اگر رزمندگان همدانی در برابر دشمن نمی‌ایستادند، دشمن درصدد فتح ارتفاعات پاتاق بود که در این صورت نیروهای خودی به‌راحتی در تیررس دشمن قرار می‌گرفتند.

این عملیات با نام کربلای شهدای همدان موجب شد رزمندگان همدان بار دیگر سربلند از آزمون بیرون آیند و امنیت کشور با اجرای آن میسر شد؛ گرچه در این عملیات به‌دلیل لو رفتن توسط یک منافق نفوذی تعداد زیادی از فرماندهان و رزمندگان همدانی به شهادت رسیدند.

در کربلای همدان در ۱۱ شهریور ۱۳۶۰ تعداد ۶۲ نفر از رزمندگان همدان به شهادت رسیدند، ۱۳ نفر به اسارت دشمن درآمدند و ۱۱۲ نفر از رزمندگان ما مجروح شدند.

اسامی شهدای عملیات ۱۱ شهریور

۱- احسان تقی پور ۲- حسن مرادیان ۳- تقی غیاثوند ۴- محمد تقی ترکمان ۵- جلال عنایتی ۶- علی اکبر میرزایی ۷- حسن اسد یار ۸- امیر پورش همدانی ۹_ محمد قره باغی ۱۰- محمد هادی مولایی مکرم ۱۱- علی زارعی ۱۲- علی کرم علی ۱۳- جعفر علی زهدی علیپور ۱۴- حاجی قربان جمور ۱۵- علیرضا خزایی ۱۶- علی محمد خزایی ۱۷- محمد رضا اسفندیاری ۱۸- سید جواد حسنی حلم ۱۹- احمد باباخانی ۲۰_ عباس روز بهانی ۲۱- سید علی خوانساری ۲۲- مهدی ترابیان ۲۳- سید نصرالله سالکی ۲۴- علیرضا راشدی ۲۵- کتاب علی حیدری ۲۶- علی اکبر گلزاری افخم ۲۷- محمد رضا صفری ۲۸- نجات علی گیوه کش ۲۹- حسن ستاری ۳۰- هوشنگ اشترانی ۳۱- محمد جعفری ۳۲- حمید قرا گوزلو ۳۳- محسن نائینی ۳۴- محمد حسین لطیفی ۳۵- احمد علی عروج ۳۶- بهمن رضی ۳۷- معصوم علی نجفی آرمان ۳۸- مصطفی قنبری ۳۹- سید یوسف موسوی هنر ۴۰- رجبعلی عسگری ۴۱- خداداد علی حسین ۴۲- احمد آقا محمدی ۴۳- حبیب الله سلگی ۴۴- علیرضا قاسمی ۴۵- جلال قربانی ۴۶- محمد صادق رزاقی ۴۷- حسین رضا ایوبی ۴۸- سید جواد موسوی ۴۹- فتحعلی مؤمنی ۵۰_ عبد المجید روحی ۵۱- محمد رضا رضایی ۵۲- احد صالحی ۵۳- شیر حسین فرامرزی ۵۴- محمد رضا عباسی قهرمان ۵۵- سبز مراد سپه پور ۵۶- یحیی نوری ۵۷- مهدی سلیمی ۵۸- مصطفی قدیری ۵۹- غلامرضا مهر خو ۶۰- حسین ورمزیار ۶۱- علی اصغر محمود نیا ۶۲- جلال محقق که تا به حال پیکرش پیدا نشده ضمناً تعدادی از نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران در این عملیات به شهادت رسیدند که متأسفانه اسامی آن‌ها در دست نیست.

ایمیل: roodavar1@gmail.com سامانه پیامکی رودآور ۳۰۰۰۸۸۳۳۰۰۰۰۶۱

دیدگاه شما

صندوق خیریه
همدان پرس
آب و هوای تویسرکان