آخرین اخبار

16. بهمن 1399 - 6:56   |   کد مطلب: 39431
نماینده مردم تویسرکان در مجلس با تأکید بر اینکه با طرح شفافیت آراء نمایندگان قاطعانه موافق هستم، گفت: هرچند مطابق با آیین نامه های داخلی اگر طرحی در شور اول مجلس رد شود، تا 6 ماه دیگر نمی توان عین آن طرح را مورد بررسی قرار دهد، با این وجود می توان با تغییراتی در طرح، پیگیری آن را به جلو انداخت.

به گزارش خبرنگار رودآور؛ روز گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست جلسه علنی خود با طرح شفافیت آرای نمایندگان مخالفت کردند و این آیین نامه  با ۱۵۳ رای موافق و ۶۳ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع از ۲۲۸ رای ماخوذه تصویب نشد.

*لزوم شفافیت عملکرد قوه مقننه

در این باره «محمدمهدی مفتح» سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و نماینده مردم تویسرکان در گفت و گو با خبرنگار رودآور، گفت: درقانون اساسی ما فعالیت و اقدامات نمایندگان در مجلس بر شفافیت آراء طراحی شده، بدان معنا که از همان ابتدا قانون اساسی الزام کرده که مجلس مذاکرات جلسه علنی را لااقل از رادیو بخش کند و این مطلب نشانگر لزوم عملکرد شفافیت قوه مقننه در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.

وی اظهار کرد: قبل از مطرح شدن رأی گیری به صورت الکترونیکی، نمایندگان به صورت قیام و قعود رأی مثبت و منفی خود را اعلام می کردند و مردم هم می توانستند از رأی نماینده خود در تلویزیون و یا فیلم های انتشاری، مطلع شوند و در این خصوص مشکلی نبود.

* مطالبه مردمی برای شفافیت آراء نمایندگان مجلس، به حق است

نماینده مردم تویسرکان افزود: مطالبه مردمی برای شفافیت آراء نمایندگان مجلس از زمان الکترونیکی شدن آراء نمایندگان آغاز شد که دیگر نوع آراء مشخص نبود و البته مطالبه به حقی است و باید مورد توجه قرار گیرد.

مفتح با بیان اینکه بنده در دوره قبل مجلس یعنی در مجلس دهم نه تنها با طرح شفافیت آراء بلکه با تصویب دو فوریتی آن نیز موافق بودم، تصریح کرد: آن زمان تأکید بنده بر آن بود که قبل از انتخابات مجلس یازدهم، مردم انقلابی بدانند که آیا نمایندگانشان با موضوع شفافیت آراء موافق هستند یا نه و برای انتخابات مجلس با شناخت از مواضع کاندیداها تصمیم مناسب تری بگیرند.

*به نظر نمایندگان مخالف طرح شفافیت آراء به تفاوت شور اول و دوم توجهی نکردند

وی با اشاره به اینکه روز گذشته طرح شفافیت آراء نمایندگان مجدد در مجلس مطرح شد، عنوان کرد: تعدادی از نمایندگان به عنوان مخالف به طرح ایراداتی گرفتند، به نظر می رسد که آن نمایندگان مخالف توجهی به طرح موضوعات در شور اول و دوم مجلس نداشتند، چرا که برای تصویب هر قانونی در مجلس نیاز به برگزاری دو شور داریم.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: در شور اول این موضوع مورد سؤال قرار می گیرد که آیا اصلاً نمایندگان به مسئله مطرح شده حالا می خواهد رأی اعتماد، استیضاح و یا همین طرح شفافیت آراء باشد، ورود پیدا کنند یا خیر.

مفتح تصریح کرد: در حقیقت رأی مثبت شور اول مجلس به هر موضوع مطرح شده، "رأی به اجازه به مجلس، برای ورود به موضوع مورد بحث است" و بعد آن موضوع در شور دوم مجلس مطرح می شود، بنابراین در شور دوم نمایندگان به ارائه ایرادات و یا دفاعیات خود از هر طرحی می پردازند.

* فرصت برای بررسی مجدد طرح شفافیت آراء نمایندگان همچنان باقی است

وی عنوان کرد: ایرادات و اشکالات گرفته شده بر طرح شفافیت آراء از سوی نمایندگان مخالف جزئی بود و اگر به این مسئله واقف بودند بهتر بود در شور دوم مطرح شود، چرا که ماهیت رأی گیری در شور اول با شور دوم متفاوت است، اما این مسئله روز گذشته رخ نداد.

نماینده مردم تویسرکان در مجلس با بیان اینکه مطابق با آیین نامه های داخلی اگر طرحی در شور اول رد شود، تا 6 ماه دیگر نمی توان عین آن طرح را مجدد مورد بررسی قرار دهد، گفت: با این وجود می شود با تغییراتی در طرح آن را زودتر مورد بررسی قرار داد.

به گزارش رودآور؛ تاکنون علاوه بر مفتح نماینده مردم تویسرکان، نمایندگان نهاوند و اسددآباد به طور روشن موافقت خود با طرح شفاف سازی آراء نمایندگان را اعلام کرده اند. امید آن که دیگر نمایندگان استان همدان نیز در این خصوص بیایند و موضع خود را برای مردم روشن بیان کنند، چرا که مردم به عنوان ولی نعمتان نظام محرم هستند.

انتهای پیام/ز

ایمیل: roodavar1@gmail.com سامانه پیامکی رودآور ۳۰۰۰۸۸۳۳۰۰۰۰۶۱

دیدگاه شما

صندوق خیریه
همدان پرس
آب و هوای تویسرکان