آخرین اخبار

23. تير 1398 - 7:49   |   کد مطلب: 33300
اینجا در یک روستا به همت بانوان و در سایه تفکر کارآفرینی، با کوسن دوزی برای 25 بانو ایجاد اشتغال شده و این روزها کوسن های فانتزی تولید باباپیری ها به یزد، اصفهان و شیراز می رود و تنها خواسته یشان برای توسعه کار، حمایت مسئولان از آنان در راستای ایجادکارگاهی بزرگتر است.

به گزارش خبرنگار رودآور؛ تحقق اقتصاد مقاومتی، با نگاه به داشته ها و امکانات داخلی و بهره گیری از ظرفیت های نیروی انسانی و به ویژه با تفکر جهادی و کارآفرینی شکل حقیقی و بیرونی به خود می گیرد و پشتوانه آن عزم و اراده قوی است، حال می خواهد این عزم و اراده در وجود بانوان باشد، خواه در مردان این مرز و بوم.

بی تردید کسی از نقش بانوان در تمامی صحنه های انقلابی بی اطلاع نیست و اما اینجا در روستای باباپیر تویسرکان به همت بسیجیان این روستا، کارگاه کوچکی از تولید لباس و تشک مبلمان راه اندازی شده است، کارگاهی کوچک و زود بازده.

ایجاد اشتغال برای 25 بانوی روستایی با تفکر اقتصاد مقاومتی

«شهناز بختیاری» فرمانده پایگاه مقاومت بسیج در این روستا است که با همکاری 25 بانوی دیگر حتی در این کارگاه کوچک و در لبیک به ندای رهبر انقلاب برای پویایی اقتصاد به میدان عمل وارد شده اند و منتظر دستورالعمل ها و بخشنامه ها ننشسته اند، او از استقبال بانوان برای ورود به عرصه اقتصادی آن هم از نوعی که با ذوق و سلیقه یک بانوی ایرانی همخوانی دارد می گوید، آنجا که با پارچه هایی که برای مبل استفاده می شود، دست به تولید کوسن های فانتزی زده اند.

بختیاری از ظرافت و کیفیت کارهای تولید شده توسط بانوان روستا حرف ها به میان می آورد و از اینکه در حدود 90 درصد کوسن های تولید شده به طور مستقیم با دست است و بخشی از کار تنها با چرخ خیاطی انجام می شود.

فعالیت اقتصادی با هدف کاهش مهاجرت روستاییان

او عنوان می کند که بانوان بسیاری دیگر از همین روستا و حتی روستاهای اطراف نیز مشتاقانه برای ورود به این عرصه لحظه شماری می کنند اما جا و مکان آن ها یعنی کارگاه تولیدیشان کوچک است و توانایی توسعه آن را ندارند، در حالی که می توانند با اندک حمایت مسئولان و بهره گیری از تسهیلات کم بهره کار خود را آنقدر توسعه و گسترده کنند که دیگر هیچ بیکاری در روستا نباشد و یا اهالی باباپیر به دلیل معضل بیکاری به فکر مهاجرت نیافتند.

کوسن های فانتزی تولید باباپیری ها به یزد، اصفهان و شیراز می رود

شاید یکی از سخت ترین مراحل نهایی تولید یک محصول بازاریابی برای فروش آن است و اما همین بسیجیان به هر طریقی شده برای آن که منبع درآمدی برای بانوان روستایی فراهم سازند، مشتریانی از یزد، اصفهان و شیراز یافتند و در واقع با یک بازاریابی مناسب تولیدات خود را به فروش می رساند، تولیداتی که با عشق سوزن زده می شود و مروارید دوزی، همه اش در حقیقت نشان از کیفیت بالای آن دارد.

توانایی توسعه تولیدات هست، اما مکان کافی نداریم

بختیاری می گوید که همه بانوان علاقه مند و خوش سلیقه این روستا می توانند به این شغل که در سایه هنر دست است روی بیاورند و درآمدزایی داشته باشند، اما متأسفانه کارگاه کوچک است و برای توسعه اش نیازمند حمایت مسئولان، او به ایجاد اشتغال برای تحصیل کرده های بیکار هم اشاره می کند و اظهار کرد: اگر حمایت جامعی از ما بانوان شود، حتی می توانیم میزان تولیدات خود را در طرح  مدل های گوناگون افزایش دهیم و بازاری بزرگتر برای فروش بیابیم.

او معتقد است افرادی در روستاها هستند که تفکر کارآفرینی بالایی دارند و با اندک سرمایه ای هم می توانند برای بسیاری منبع درآمد ایجاد کنند و نه تنها اقتصاد روستا را از رکود نجات دهند، بلکه با هماهنگی با سایر روستاها با توجه به ظرفیت هر کدام، راهکاری برای حذف رکود اقتصادی از شهرستان بیاندیشند.

اینجا در روستا و در کنار خانواده، با فرزندانم هستم و بدون نگرانی از خرج و مخارج زندگی

یکی از بانوان روستا نیز در گفت و گو با خبرنگار رودآور، گفت: خوشبختانه با اقدامی که در راستای ایجاد کارگاه کوسن دوزی شده، در حال حاضر به شغلی که آن را دوست دارم روی آورده ام و زمینه برای دست یافتن به کمک هزینه ای برای خرج و مخارج زندگی ام مهیا شده است.

او عنوان کرد: بانوانی که در اینجا مشغول به کار هستند رضایت بالایی دارند، چرا که در کنار همسران و فرزندان خود زندگی می کنند بدون آن که کمتر دغدغه معیشت زندگیشان را داشته باشند و کمتر به فکر مهاجرت می افتند.

این بانوی روستایی ادامه داد: خوشبختانه ما به کارهای خانه هم می رسیم و با توجه به اینکه در روستا مشغول به کار هستیم و هر روز به شهر نمی رویم، هم شغل و حرفه ای آموخته ایم و هم در کنار خانواده روزگار می گذرانیم.

شغل و درآمدزایی که باشد، آرامش هم کم کم باز می گردد

یکی دیگر از بانوان کارآفرین هم تأکید کرد: شغل و منبع درآمدی که باشد، با توجه به آن، دغدغه تأمین هزینه های زندگی کاهش می یابد، نشاط و آرامش پایداری هم در زندگی حاکم می شود، آرامشی که دیگر نگران از تأمین آتیه فرزندان در آن راهی ندارد و همین برایم کفایت دارد.

 او معتقد است، هر فردی توانایی و استعدادی در وجودش نهفته است و نیازمند بها دادن برای بالقوه شدن آن توانایی ها دارد و اگر این توانمندی ها در روستاها با تفکر کارآفرینی و حمایت مسئولان باشد، با ایجاد منبع درآمد کسی دیگر به فکر مهاجرت و حاشیه نشینی در شهرها نمی افتد.

با اندک سرمایه و با بودجه هایی بسیار کمتر هزینه کرد در صنعت، می توان برای افراد بیشتری شغل ایجاد کرد/حمایت متولیان امر لازم است

به گزارش خبرنگار رودآور، بارها و بارها شنیده ایم که به طور مثال در راستای ایجاد اشتغال برای 25 نفر در صنعت، هزینه های میلیاردی خرج می شود، در حالی که مسئولان می توانند با حمایت از مشاغل خورد، خانگی و کارگاه های زود بازده، به همان اندازه شغل ایجاد کنند و رکود اقتصادی موجود را که بخشی از آن به دلیل اعمال سیاست های غلط اقتصادی به وجودآمده را تا حدود قابل توجهی مرتفع سازند، امید آن که متولیان امر با حمایت از چنین کارگاه هایی به ویژه در سطح روستاها زمینه ساز رفع معضل بیکاری و کاهش مهاجرت به شهرها و حاشیه نشینی شوند.

زنگنه 

انتهای پیام/

ایمیل: roodavar1@gmail.com سامانه پیامکی رودآور ۳۰۰۰۸۸۳۳۰۰۰۰۶۱

دیدگاه شما

صندوق خیریه
همدان پرس
آب و هوای تویسرکان