آخرین اخبار

9. خرداد 1400 - 5:13   |   کد مطلب: 33932
از گل زرد هم می توان در تهیه مواد خوراکی بهره برد و هم از خواص دارویی آن و در شرایطی که در بحران کم آبی به سر می بریم تولید این گیاه کم آب بر، می تواند دست اقتصاد فرو رفته در رکود تویسرکان را بگیرد و نجات دهد، اما همچنان به نظر می رسد متولیان امر گویا نه به فکر توسعه و سر و سامان دادن پرورش کمی و کیفی این گیاه هستند و نه به فکر ایجاد صنایع تبدیلی در شهرستان.

به گزارش خبرنگار رودآور؛ خرداد ماه که می شود؛ با وجود اوضاع واحوال نامناسب مبلمان شهری آن هم در اصلی ترین میدان تویسرکان که هنوز شهرداری و شورای شهر پس از گذشت سال ها چاره ای برای آن نیاندیشیده اند و هنوز گاه گاهی و شاید عمده ساعت ها پر از زباله های دست فروشانی است که سرو سامانی ندیده اند، بوی گل محمدی و گل زرد فضا را عطرآگین می کند.

گل هایی که به گفته مسعود اکبری مدیر جهاد کشاورزی تویسرکان در حاشیه باغات شهرستان رویش می کنند.

مقاومت شدید در برابر کم آبی و امکان رویش و پرورش در عمده خاک ها حتی در خاک های فقیر، از ویژگی های گل زرد است و با وجود آن که پرورش این گیاه پر خاصیت در گیر و دار سایه رکود اقتصادی بر سر تویسرکان می تواند کمک کار اقتصاد خفته این دیار شود، اما همچون سال های گذشته، گل زرد آنچنان که باید به صورت سازماندهی شده تولید نشده و تنها به صورت پراکنده در مجموع در 15 هکتار از زمین های تویسرکان برداشت می شود و آن طور که می گویند از هر هکتار یک تن به صورت تر به عمل می آید.

*گل زرد؛ کشت کم آب بری که نیازمند توسعه و صنایع تبدیلی است

مهمتر آن که هنگام عرضه نیز به صورت فله ای در بازار خرید و فروش می شود، پرورش این گیاه پر خاصیت در گیر و دار کمبود آب و خشکسالی های اخیر، می تواند زمیه ساز توسعه شهرستان شود و اگر به صورت توسعه یافته و گسترده این امر محقق شود، حتی می توانند با ایجاد صنایع تبدیلی برای آن، باری از روی دوش بیکاران شهر بردارند و دستی بر سر روی اشتغالزایی بکشند.

*تدبیرهای سوخته و فرصت سوزی ها بر طبل رکود اقتصاد، می کوبند

گرچه تویسرکان درباره محصولات دیگرش از جمله گردو که سالانه در حدود 17 هزار تن برداشت می شود و یا سیر و میوه هایی همچون سیب، زردآلو، آلو وآلبالو در نبود صنایع تبدیلی لنگ می زند و همچنان می سوزد می سازد و هنوز هم که هنوز تدبیرهایی که باید برای استفاده از این همه ظرفیت اندیشیده نشده و مسئولان متولی و آنانی که باید، یکی پس از دیگری در فرصت سوزی های مکرر، تدبیرهای سوخته یشان هم راه به جایی نبرده است، با این وجود ماهی را هر وقت از آب بگیرند تازه است و مردم تنها دلخوش به آن هستند که مسئولان اجرایی صادقانه پای کار بیایند و تنها حرف نزنند و بروند ...

*مردم از خواص گل زرد می گویند و خواستار سر و سامان دادن به تولید و نحوه عرضه آن هستند

زمانی که در بازار خرید و فروش گل زرد آن هم به صورت عمده در میدان اصلی شهر حضور می یابیم و با مردم به گفت و گو می نشینیم چه بسیار هستند افرادی که از خواص این گیاه مطلع هستند و به واسطه آن چندین و چند نوع خوراکی تهیه کرده و همراه با خانواده هایشان مصرف می کنند.

یکی از بانوان تویسرکانی در این باره در گفت و گو با خبرنگار رودآور، گفت: از گل زرد هم به صورت خام استفاده می کنیم و هم به صورت خشک، گاهی با آن مربا و یا حلوا تهیه کرده و گاهی دیگر به عنوان طعم دهنده چای و یا به صورت مجزا به عنوان دم نوش بهره می گیریم.

وی که از خواص این گیاه مطلع است، اظهار کرد: از قدیم الایام همه می دانند که گل زرد می تواند در بهبود و افزایش گردش خون اثر بگذارد و از آنجا که برای تصفیه سموم و پاکسازی کبد درمان کننده است، می تواند برای کبد هم مفید باشد.

*بانوانی که از خواص دارویی گل زرد مطلع هستند

بانویی دیگری نیز در گفت و گو با خبرنگار رودآور؛ گفت: سال گذشته برای تهیه گل زرد همراه با همسایه سری به باغشان زدیم و از تولیدات آنان بهره مند شدیم، اما امسال برداشت نداشتند به همین دلیل به میدان آمدم تا با خرید آن هم مربا تهیه کنم وهم برای سفره افطار از آن حلوایی خوشمزه برای مهمانان پخت کنم.

وی عنوان کرد: البته همیشه کمی بیشتر گل زرد خریداری می کنم تا بخشی از آن را خشک کرده و به وقت نیاز استفاده کنم چرا که برای درمان دل درد و دل پیچه و حتی رفع یبوست قابل مصرف است.

این بانوی تویسرکانی ابراز امیدورای کرد تا مسئولان متولی پای کار بیایند تا پرورش این گیاه به صورت گسترده تر در شهرستان انجام و هنگام خرید هم در بسته بندی های مناست عرضه شود.

وی از اینکه گل زرد در به صورت فله ای و بی سامان ارائه و گاه گاه هم بر روی زمین ریخته می شود، ابراز ناراحتی کرد و افزود: مسئولان می توانند با یک راهکاری ساده برای عرضه این محصول در بازار وارد شوند تا به گفته دخترم شیک و پیک و مجلسی خریدهای خود را انجام دهیم.

یکی از فروشندگان گل زرد هم در گفت و گو با خبرنگار رودآور با بیان اینکه از دم نوش این گیاه برای تقویت اعصاب هم استفاده می کنند، تصریح کرد: گرچه سررشته ای از طب سنتی ندارم اما در یکی از برنامه های تلویزونی دیدم که عنوان شد این گیاه طبع گرمی دارد و می تواند برای درمان سردی و حتی معالجه ورم روده از آن استفاده کرد.

*معیشت مردم را در سراشبی سقوط قرار ندهید 

وی با ابراز تأسف از عملکرد مسئولان اجرایی شهرستان از کم توجهی و و شاید بی توجهی به مسائل شهرستان به ویژه در زمینه ایجاد فرصت ها لازم برای اشتغالزایی جوانان، گفت: متأسفانه با وجود آن که در تویسرکان  زمینه ها و فرصت های اقتصادی زیربنایی اقتصادی خوبی به صورت بالقوه نهفته است، اما برنامه و تدبیری برای بروز آن از سوی مسئولان ندیده ایم، چه بسا همین شهرستان می توانست از افزایش تولید همین گل زرد و عرضه مناسب آن، از اقتصاد وابسته به گردو خارج شود و معیشت مردمانش این همه در سراشیبی سقوط قرار نگیرد.

 به گزارش رودآور؛ همان طور که گفته شد از گلبرگ‌های گیاه گل زرد، علاوه بر آن که می توان در تهیه مربا و حلوا بهره گرفت، خواص دارویی بسیاری هم در آن نهفته است و می توان از آن به صورت تازه و خشک بهره های بسیار برد.

 با وجود آن که در شرایط کم آبی به سر می بریم پرورش این گیاه پرخاصیت می تواند دست اقتصاد فرو رفته در رکود شهرستان را بگیرد و نجات دهد، اما همچنان به نظر می رسد متولیان امر گویا نه به فکر توسعه و سر و سامان دادن پرورش کمی و کیفی این گیاه هستند و نه به فکر ایجاد صنایع تبدیلی در تویسرکان.

انتهای پیام/ز

ایمیل: roodavar1@gmail.com سامانه پیامکی رودآور ۳۰۰۰۸۸۳۳۰۰۰۰۶۱

دیدگاه شما

صندوق خیریه
همدان پرس
آب و هوای تویسرکان