آخرین اخبار

4. دى 1400 - 1:54   |   کد مطلب: 32061
روایت حماسه کربلای 4 بر کسی پوشیده نیست، همان عملیاتی که پیش زمینه ای می شود برای غرور آفرینی های دیگر در عملیات کربلای 5 و آن پیروزهای بعدی، همان عملیاتی که غواصان و خط شکنان شهیدش، با دستان بسته هم، از کشور دفاع کردند.

به گزارش خبرنگار رودآور؛ مرداد ماه سال  94 بود که پیکر طهر 175 شهید غواص و خط شکن که بادستانی بسته به شهادت رسیده بودند به ایرانی اسلامی بازگشتند، شهدایی که حماسه کربلای 4 را رقم زدند و با بازگشت این شهدا به ایران اسلامی خون تازه ای در رگ های معنویت جای جای کشورمان جوشید.

آنان غواصان و خط شکنان شهید عملیات کربلای4 بودند که در دی ماه سال 65 یعنی 31 سال جانانه در عملیات کربلای 4 که نقشه آن با سوء استفاده گری های منافقین و همچنین  آواکس‌های آمریکایی لو رفته بود، با دستانی بسته در یک گور دسته جمعی به شهادت رسیده بودند.

روایت حماسه کربلای 4 بر کسی پوشیده نیست، همان عملیاتی که پیش زمینه ای می شود برای غرور آفرینی های دیگر در عملیات کربلای 5 و آن پیروزهای بعدی.

و «آب هرگز نمی‌میرد»‌ خاطرات سردار حاج محمد میرزا سلگی که به قلم حمید حسام نوشته شده است، کتابی که در بخشی از آن به نحوه شهادت غواصان پرداخته و درباره عملیات کربلای 4 اشاره هایی شده است، در صفحاتی از این کتاب به نقل از این جانباز به عنوان رزمنده ای از گردان 152 حضرت ابالفضل‌ (ع) لشگر 32 انصار‌الحسین(ع) آمده است که "«طرح مانور از نحوه عبور غواصان و شکستن خط، شبیه عملیات قبلی یعنی والفجر 8 بود با این تفاوت که اینجا عرض رودخانه اروند رود در بیشتر جاها،‌ کمتر از منطقه والفجر 8 و دهانه خلیج فارس بود. این نزدیکی یک مزیت برای رسیدن سریع و برق‌آسای غواصان به ساحل دشمن به حساب می‌آمد و در محاسبات روی کالک و نقشه،‌ عبور از عرض 800 متری اروند در این منطقه به مراتب آسان‌تر از عبور دهمین رودخانه با عرض 2000 متر در عملیات والفجر 8 بود.

در عین حال یک اشکال اساسی ما را تهدید می‌کرد و آن عدم رعایت اصول امنیتی و اطلاع دشمن از حضور قریب یکصد هزار نیروی ایرانی در عقبه این منطقه بود که تا زمان عملیات در اردوگاه‌ها و پادگان‌های مختلف جنوب مشغول آموزش بودند. مزید بر مباحث مشترک و کلی همه لشگرها،‌ دو ویژگی شرایط لشگر ما را از بقیه متمایر می‌کرد. نخست اینکه ما برای اولین بار با نیروی خط‌ شکن غواص در موج اول قرار می‌گرفتیم و حال آنکه در عملیات قبلی، ما در ادامه موج دوم و با گردان‌های پیاده وارد کارزار در فاو شدیم.

دوم اینکه محدوده عملیاتی ما در میانه و وسط پنج لشگر خط‌ شکن بود و غواصان ما باید از محل تلاقی رودخانه کارون و اروند رود به آب می‌زدند و در سکوت کامل از کنج جزیره عراقی ام‌الرصاص در داخل اروند عبور می‌کردند و با رعایت اصل غافلگیری در شب، خط دشمن را در سمت چپ جزیره ام‌الرصاص به طول سه کیلومتر به تصرف خود درمی‌آوردند. وجود جزیره ام‌الرصاص در داخل اروند و مقابل کارون برگ برنده دشمن محسوب می‌شد و قطعاً دشمن را هوشیارتر می‌کرد و کار را برای عبور غواصان سخت‌تر."

از این رو در آستانه چهارم دی ماه، سالروز عملیات کربلای 4 به گفت و گو با سردار سلگی نشستیم.

سردار سلگی در گفت و گو با خبرنگار رودآور؛ گفت: عملیات کربلای 4 یکی از عملیات های اصلی و دشوار دوران دفاع مقدس بود، آن هم در نقطه ای استراتژیکی و نزدیک بصره.

 لشگر انصارالحسین(ع) استان همدان، خط شکن عملیات کربلای4

وی اظهار کرد: با توجه به بررسی هایی که انجام شده بود و اهمیتی که این عملیات داشت و از آنجا که می توانست به نوعی تعیین کننده سرنوشت جنگ باشد، جوانب بسیاری هم بررسی شد، قرار بود عملیات در رودخانه عریض و طویل، خروشان و  وحشی اروند با آن همه جزر و مدش اجرایی شود و لشگر انصارالحسین(ع) استان همدان هم یکی از آن لشگرهایی بود که در عملیات حضور داشت.

غواصان و خط شکنان شهید عملیات کربلای 4، با دستان بسته هم، از کشور دفاع کردند

این جانباز و رزمنده دوران دفاع مقدس افزود: لشگر انصارالحسین(ع) که در این عملیات به عنوان لشکر خط شکن معروف بود انجام وظیفه می کرد، عملیات کربلای 4 داستان های مفصلی دارد و با توجه به اینکه بسیاری از غواص هایی که پیکر مطهرشان با دستانی بسته سال 94 تفحص شده و به ایران اسلامی بازگشتند، امروز از اهمیت آن بیشتر می دانیم و همه به نوعی از سختی آن عملیات مطلع شدند.

طرح عملیات توسط دستگاه های جاسوسی امریکا و منافقین لو رفته بود

سردار سلگی تصریح کرد: با آن شرایط سخت رودخانه اروند، عملیات در بصره و خاک دشمن بسیار دشوار بود و سخت تر آن که عملیات به نوعی باهمکاری مستکبرانی همچون امریکا که صدام را از نظر اطلاعات ماهواره ای حمایت می کرد و نیز سودجویی منافقین لو رفته بود، با این حال رزمندگان و غواصان دلاور ما با وجود آن که متوجه شدند، عملیات لو رفته، پیش روی کردند و حتی به برخی از اهداف از پیش تعیین شده هم رسیدند.

وی عنوان کرد: دشمن با آمادگی قبلی به مقابله با ما آمد و منورهای پی در پی و حتی بهره گیری از هواپیما و بالگرد و به رگبار بستن محل عملیات دست به هر جنایتی زد، در این میان از نقش لشگر انصارالحسین(ع) و گردان های شهرستان های تابع از جمله گردان 153 قاسم ابن الحسن(ع) شهرستان تویسرکان که فرماندهان شهیدی همچون شهید عینعلی ها دارد، نمی توان غافل ماند، چرا که با دلیرمردی ها و رشادت های خود مانعی بزرگ بر سر راه زیاده خواهی های صدام شدند.

ماجرای حاج ستار و سه رو کشتی نشینی زیر آتش دشمن و زنده ماندنش

این جانباز و رزمنده دوران دفاع مقدس به خاطره ای از شهید ستار ابراهیمی که با نیروهای خود وارد بصره شدند و در محل از پیش تعریف شده پیاده شدند، اشاره کرد و گفت: حاج ستار به همراه دیگر رزمندگان و حتی برادرش در آن منطقه زیر آتش توپ و رگبار بعثی ها قرار گرفتند، تا جایی که یکی یکی همه آنان و حتی برادرش به شهادت می رسند و شهید ابراهیمی با تنی زخمی زیر آوار رگبار دشمن سینه خیز از میان نیزارها خود را به یک کشتی که در همان ابتدای جنگ به گل نشسته بود می رساند، در همان لحظات اولیه که با خود می اندیشد چگونه می تواند وارد کشتی شود تا بعثی ها او را نبییند، سوراخی به واسطه یک توپ جنگی در کشتی ایجاد می شود و او از سوراخ راهی برای ورود به کشتی می یابد.

از خواندن دعا برای اینکه به حاج ستار بگوییم می دانیم زنده است بهره گرفتیم

سردار سلگی افزود: تصور ما بر این بود با آن همه آتش گرفتن خط توسط بعثی ها همه غواصان ما در آن محل به شهادت رسیده اند، تا آن که به واسطه نیروهای اطلاعات عملیات و نیروهای شناسایی لشگر ولی عصر(عج)، آنان متوجه حضور حاج ستار در کشتی می شوند، اما هنوز نمی توانستند به آن منطقه نزدیک شوند، چرا که زیررگبار مستمر دشمن بود، ما که متوجه زنده بودن حاج ستار شدیم از این سوی نیزارها، باخواندن دعای توسل و زیارت عاشوار و بیان دعاهایی همچون یا ستارالعیوب به او گفتیم که از زنده بودنش مطلع هستیم.

وی اظهار کرد: زمانی که پس از دو سه روز حاج ستار از کشتی شکسته نجات یافت در همان صحبت های اولیه خودش عنوان کرد که او متوجه شده که نیروهای خودی از زنده بودنش مطلع شده اند و او نیز با آنان دعای توسل می خوانده است.

توسل به ائمه(ع)، راه غلبه رزمندگان بر سختی ها

این جانباز و رزمنده دوران دفاع مقدس تأکید کرد: در شرایط عملیات های سخت و دشوار همیشه آن چه که روحیه رزمندگان را دو چندان می کرد دعای توسل و زیارت عاشورا و توسل به ائمه معصومین(ع) بود و این گونه قلب های خود را آرام می کردند تا در برابر دشمن تا دندان مسلح ایستادگی کنند و ما گرچه در عملیات سخت و دشوار کربلای 4 به دلایل مختلف به همه آن اهدافی که می باید نرسیدم، اما این عملیات سرآغازی شد برای عملیات کربلای 5 و ان پیروزهای بزرگ پس از آن.

سردار سلگی تصریح کرد: خون شهدای غواص به نتیجه رسید و امروز اقتدار و سرافرازی ایران اسلامی ما در گرو آن خون های پاکی بود که مظلومانه به زمین ریخته شد.

وی عنوان کرد: در شرایط دشوار و سخت تر در عملیات های مختلف رجز خوانی گردان ما که 152 حضرت ابالفضل‌ (ع) لشگر 32 انصار‌الحسین(ع)بود، توسل به امام حسین(ع) و حضرت ابالفضل العباس(ع) بود و به یاد کلام زیبای سیدالشهدا در روز عاشورا که فرمودند"اگر قرار است دین محمد(ص) با ریخته شدن خون من پابرجا بماند پس ای شمشیرها ما را دریابید"، ما هم می گفتیم اگر قرار است اسلام و انقلاب با ریخته شدن خون ما بماند، پس ای گلوله ها و توپ ها ما را دریابید.

امنیت کنونی مرهون خون شهدا

این جانباز و رزمنده دوران دفاع مقدس افزود: و البته یکی دیگر از شعارها و رجزخوانی های اصلی ما همان جمله قمر بنی هاشم بود و ما می گفتیم" والله اِن قَطعتم یَمینی انی احامی ابداً عَن دینی" و این گونه شهدای ما با توکل به خدا و توسل به ائمه از هر خط دشمنی عبور کردند، تا امروز فرزندان ما در جای جای ایران اسلامی در امنیت و آسایش تمام زندگی کنند.

زنگنه 

انتهای پیام/

ایمیل: roodavar1@gmail.com سامانه پیامکی رودآور ۳۰۰۰۸۸۳۳۰۰۰۰۶۱

دیدگاه شما

صندوق خیریه
همدان پرس
آب و هوای تویسرکان