آخرین اخبار

30. شهريور 1393 - 17:37   |   کد مطلب: 15846
پژوهشگر واحد پژوهش و آموزش حوزه هنری استان همدان گفت: دانشنامه فرهنگ، تمدن و مشاهیر همدان با هدف معرفی پیشینه فرهنگی و تاریخی استان همدان، منتشر خواهد شد.

به گزارش رودآور  و به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان همدان، کامران سخن‌پرداز اظهار کرد: از تاثیرات مهم تولید این دانشنامه، تامین نیازهای پژوهشی تحقیقات آتی، حفظ مدارک و اسناد و دانسته های مرتبط با استان است که در توسعه فرهنگی مفید خواهد بود.

وی افزود: تولید این دانشنامه، می تواند در ترسیم چشم‌انداز جامع در ابعاد ملی به عنوان یک بانک اطلاعاتی غنی در مورد فرهنگ، تمدن و مشاهیر استان مورد استفاده قرار بگیرد.

سخن‌پرداز با بیان اینکه پژوهش، نقشه راه است، ابراز کرد: برای رسیدن به مقصد که همان دستیابی به توسعه همه جانبه استان است، باید بر طبق نقشه، بدون آزمون و خطا پیش رفت.

وی همچنین بیان کرد: البته استان همدان در بسیاری از زمینه ها، در حال طی کردن مراحل پیشرفت و ترقی است که باید این روند شتاب بیشتری بگیرد.

این پژوهشگر اضافه کرد: برای تحقق پیشرفت استان، نخست باید به قابلیت های پژوهش باور داشته باشیم و دوم آنکه بسترهای انجام پژوهش های لازم در راستای توسعه استان به خصوص توسعه فرهنگی را فراهم آوریم.

سخن پرداز بکار گیری نتایج پژوهش های انجام شده در سیاست ها و تصمیمات را سومین عامل تحقق پیشرفت استان عنوان کرد.

وی که تالیف کتاب پژوهشی «سرچشمه‌های هنر» را در کارنامه خود دارد، اظهار کرد: یکی از شاخص‌های اصلی توسعه پایدار، توسعه فرهنگی است و از سوی دیگر، ارزشها و دستاوردهای فرهنگی یک ملت بدون شناختن و شناساندن مشاهیر، الگوهای فرهنگی و شخصیت های تاثیرگذار در عرصه فرهنگ، استمرار نخواهد داشت.

این پژوهشگر تصریح کرد: لازمه این استمرار، شناختن و شناساندن الگوها و شخصیت های فرهنگی در سایه مستندنگاری و انجام پژوهش است.

وی با بیان این مطلب گفت: با توجه به برخورداری استان همدان از پیشینه غنی تاریخی و فرهنگی، لزوم برنامه‌ریزی‌های مدون در راستای جهت‌دهی به ظرفیت‌های فرهنگی استان امری بسیار ضروری است.

سخن پرداز خاطرنشان کرد: حفظ دستاوردهای فرهنگی استان از نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، ارتقا قابلیت های استان در زمینه جذب سرمایه گذاری در حیطه فرهنگ و هنر، حمایت از هنرمندان، نخبگان و فعالان عرصه فرهنگ از جمله مواردی است که می بایست به طور جدی مورد توجه مدیران، مسئولین و سیاستگذاران عرصه فرهنگ در استان قرار گیرد.

این پژوهشگر اذعان کرد: استان همدان نیازمند پژوهش های کاربردی بیشتر با رویکرد توانمندسازی است و پژوهش‌گران و مدیران استانی باید برای نیل به توسعه همه جانبه استان، حداکثر توان و تدبیر خود را در این راستا بکار گیرند.

وی با اعلام تدوین، تنظیم و ارائه مرجعی علمی و پشتوانه‌ای توانمند برای توسعه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی توسط حوزه هنری استان همدان افزود: به منظور جمع‌آوری، طبقه‌بندی اسناد و مدارک در پیشینه فرهنگی و تاریخی استان، تشکیل آرشیو و بانک اطلاعاتی برای موضوعات مختلف، پیشگیری از گسست تاریخی و تهیه مواد خام برای خلق آثار جدید فرهنگی اقدام به تولید دانش‌نامه فرهنگ، تمدن و مشاهیر همدان کرده‌ایم.

وی همچنین عنوان کرد: در صورت اختصاص بودجه از سوی استانداری، این اثر در مرحله اول در 110 جلد در سه مقطع و هفت فصل همدان‌شناسی، تاریخ و تمدن، مردم‌شناسی، دین، سیاست، اجتماع و اقتصاد، صنایع دستی و سوغات همدان، هنر و ادبیات، بناهای تاریخی، مذهبی و جاذبه‌های طبیعی و گردشگری و مشاهیر، آماده چاپ است.

سخن پرداز، در پایان یادآور شد: تا زمان تأمین بودجه مورد نیاز، تعدادی از مدخل‌های این دانشنامه از جمله؛ کارنامک، فرهنگ اصطلاحات عامه، مساجد همدان و نقاشی قهوه خانه‌ای منتشر خواهد شد.

ایمیل: roodavar1@gmail.com                 سامانه پیامکی رودآور ۳۰۰۰۸۸۳۳۰۰۰۰۶۱

ایمیل: roodavar1@gmail.com سامانه پیامکی رودآور ۳۰۰۰۸۸۳۳۰۰۰۰۶۱

دیدگاه شما

صندوق خیریه
همدان پرس
آب و هوای تویسرکان